International Arts Centre

performing   arts   workshops
radionice   scenskih    umjetnosti                                                     Zagreb

Who We Are

 Romana Petrušić

         Voditeljica dramskih radionica je Romana Petrušić, akademska glumica koja je diplomirala studij glume na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti u klasi prof. Joška Juvančića, igrala u zagrebačkim dječjim kazalištima, radila produkcije s djecom u Los Angelesu, vodila dječji dramski studio u kulturnom centru Maksimir, radila kao dramski pedagog i učiteljica glume u JRP, Rockville i BAPA, Bethesda, Maryland USA, te režirala predstave s amaterskim kazalistem Ivan Gundulic u Perthu, Australia.

         Nakon 18 godina života u inozemstvu Romana se vraća u Zagreb, gdje je svoje prve kazališne korake napravila u osnovnoj školi Dragojla Kušlana, i  omladinskom ansamblu Zagrebačkog kazališta mladih.

         Članica Društva dramskih umjetnika Romana, kao samostalni umjetnik, danas želi prenijeti svoje praktično i teorijsko znanje novim generacijama i osigurati mjesto  i podršku za kreativno izražavanje svima koji to žele.

PETRA  VUKELIĆ

Petra je završila program klasične glume na London Academy of Music and Dramatic Art (LAMDA) 2010. te je od tada sudjelovala u mnogim kazališnim i TV produkcijama u Hrvatskoj. Već nekoliko godina radi kao dramski pedagog i uživa u toj ulozi. Petra vodi radionice za odrasle i dječje radionice na engleskom jeziku u našim prostorijama u Medulićevoj.

IVANA  ZANJKO

Ivana je završila studij glume na Stella Adler Academy of Acting u Los Angelesu i New Yorku, te postdiplomski na Zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Glumica je s puno osjećaja i izvrsna dramska pedagoginja, Ivana vodi sve naše radionice u Čakovcu i rado će vam odgovoriti na sva pitanja u vezi radionica.

Dundo Maroje


u izvedbi kazališne družine Ivan Gundulić i više je nego opravdao očekivanja. Šaroliki ansambl
izveo je uspješnu i zanimljivu predstavu
koja bi mogla biti i kriterij za buduća
uprizorenja dramskih tekstova u hrvatskim
amaterskim kazališnim družinama
širom svijeta. Iskreno, amaterizam ove
predstave može se povezati jedino s talijanskom osnovom te riječi; amore,odnosno ljubav.
     Glumci su vidljivo  zračili zaljubljenošću u komad koji su uprizorili na sceni, tako da je publika nesumnjivo i prepoznala njihovu radost igre. S druge strane, kod gotovo svih aktera ove uzbudljive predstave bila je prisutna i profesionalna koncentriranost na ulogu, bez podilaženja publici, bez skrivanja iza lica i zatajivanja sebe kao izvođača, ali i sa čvrstom predanošću stilu igre i redaljskim scenskim rješenjima koja su izrazito decentna, ali duboko promišljena i dosljedno sprovedena.
     Čvrstom stilskom određenošću i i serioznim pristupom poprilično zahtjevnog Držićevog Dunda Maroja, redateljica Romana Petrušić upisala se među malobrojne kazališne entuzijaste koji se usude bez jače tehničke podrške i s glumcima vrlo različitioga iskustva na sceni, stvarati predstavu koju se slobodno može usporediti s reperoarnim predstavama profesionalnih kazališnih kuća. Uspjeh ovako serioznog pristupa postavljanja zahtjevne komedije dobio je i nepodjeljenu potvrdu od publike.
     Pažljivo ispričana priča, skromna, ali funkcionalana scenografija i prije svega dobro osmišljeni gegovi, učinili su da ova predstava bude zapamćena kao izuzetan kazališni događaj.
     Kao u svakom ansamblu, i iz ove predstave moglo bi se izdvojiti nekoliko glumaca koji su svojom
igrom i nadahnućem skretali na sebe veću pozornost, neki su od njih po prvi puta otkrili svoju glumstvenost i vidljivo uživali u radosti igre i na taj način stekli samopouzdanje za nove izazove. No,
vidljivo je da su pojedini glumci iskusni na sceni i da im je koncepcija ove predstave, koja otvara prostor za glumačku kreativnost, pomogla da se pokažu u svome najboljem svijetlu. Svakako veliki poduhvat, i predstava koja će publici ostati u dugom pozitivnom sjećanju.

Goran Grgic bio je gost Zajednice 2010.
godine na Perth Royal Show-u, te je
dao svoj osvrt na premijeru Dunda
Maroja u izvedbi DG 'Ivan Gundulić'.